Agnieszka Brunka
22 Lip

Placuszki z cukinii i marchewki

Polecam podać z ulubionym sosem jogurtowym :) 

60g (1 duża sztuka) jaja
30g (3 łyżki) mąki np. orkiszowej, żytniej lub graham
500g (1 średnia) cukinia
100g (1 średnia) marchewka
100g (4 łyżki) jogurtu naturalnego
6g (3 łyżeczki) natki pietruszki
ulubione przyprawy


Cukinię umyć, przekroić na pół, łyżką wydrążyć pestki, marchew obrać. Warzywa zetrzeć na tarce. Wyłożyć na sitko, posolić i odcisnąć wodę. Wymieszać z jajkiem, posiekaną natką, mąką i doprawić. Smażyć na suchej patelni lub lekko posmarowanej oliwą. Przygotować sos z jogurtu z dodatkiem ulubionych przypraw.

Twój komentarz




POKAŻ