Agnieszka Brunka
18 Marz

Hit czy Kit? Masło orzechowe

Na sklepowych półkach możemy spotkać coraz więcej produktów z etykietą typu "PROTEIN" czy z "wysokobiałkowy"

A jak przekłada się to na faktyczną zawartość białka?
Jeśli tylko przyjrzymy się etykietom tych produktów, to okazuje się, że różnica w zawartości białka między standardowym produktem, a produktem, który miał być wysokobiałkowy, jest niewielka.

Weźmy na przykład masło orzechowe. 🕵️‍♀️

Różnica w ilości białka pomiędzy produktem standardowym a proteinowym wynosi 6g/100g produktu. Masło orzechowe to produkt, którego spożywamy w zdecydowanie mniejszych ilościach na dobę niż 100g, a zatem ta zawartość białka jest dość znikoma.

A Ty co uważasz na temat takich produktów?
Koniecznie podziel się swoimi uwagami w komentarzu 🙂
 

Twój komentarz




POKAŻ